Festival 2021 Izpostavljeno 

Koronavirus: Organizator pripravljen na izredne razmere

Razmere glede koronavirusa so posegle tudi v samo izvedbo prihajajočega Festivala. Če pri samih nastopajočih ne bi bilo veliko težav, je kar se tiče prisotnosti gledalcev v gledališču zadeva nekoliko bolj zapletena. V kolikor bodo razmere marca še vedno slabe, bi bilo praktično nemogoče napolniti dvorano. Po nekaterih informacijah naj bi zato pri italijanski nacionalki RAI razmišljali, da bi v gledališču Ariston pod seveda strogimi ukrepi omogočil prisotnost omejenemu številu gledalcev.

Načrt predvideva prisotnost največ 400 gledalcev, ki bodo po opravljenih testih COVID-19 premeščeni na križarko v mestnem pristanišču. Na krovu bodo pod strogo karanteno med 2. do 6. marcem. Vsak večer pa naj bi jih s avtobusi odpeljali v Ariston. Med festivalom bodo izvedeni hitri testi, tako da bodo organizatorji poskrbeli, da bodo vsi na varnem.

Poskrbeli naj bi tudi za akreditirane novinarje. Le-ti naj bi bili nameščeni v Casinoju San Remo, kjer naj bi bilo tiskovno središče. Vsekakor pa se organizatorji pospešeno pripravljajo na izvedbo in na morebitni rezervni načrt v primeru, da bodo marca še vedno izredne razmere.

Podrobnejše informacije bodo znane po predstavitveni tiskovni konferenci, ki je bila ponavadi organizirana v začetku januarja oz. mesec dni pred pričetkom Festivala, kar pa se zna zaradi letošnjega marčevskega termina zgoditi najkasneje prve dni februarja.

Sorodna vsebina