Festival 2021 Izpostavljeno 

Je na vidiku “Amadeus bis”?

Pred naslednjim Festivalom je še 11 mesecev, a pri naših sosedih že vneto razmišljajo in ugibajo kdo bo vodil 71. izvedbo Festivala Sanremo. A kot kaže, naj bi si tudi naslednje leto zaupanje s strani organizatorja pridobil oz. obdržal prav Amadeus. Slednji je preko socialnih omrežij dal vedeti, da ga ta ideja prav nič ne moti, a le pod pogojem, da mu bosta na odru tudi v prihodnjem letu stala showman Rosario Fiorello ter pevec Lorenzo Cherubini – Jovanotti.

Seveda je katerakoli napoved enajst mesecev pred pričetkom povsem neprimerna, vendar zelo verjetna, saj RAI v večini primerov vedno ponudi možnost voditelju pravkar zaključenega festivala, še posebej v primeru, da se je ta izkazal z odličnimi rezultati. Le-ti prinesejo odlične finančne prilive iz naslova prodanega oglasnega prostora, kar pa je seveda poglavitnega pomena.


Fiorello in Amadeus na odru gledališča Ariston – Foto: Areafoto.si

Ime novega (starega) voditelja ter datume Sanrema 2021 bi morali naznaniti še pred poletjem, a zadnja leta je to venomer prestavljeno na september. Če prištejemo še izredne razmere v zadnjih tednih, je skoraj verjetno, da bo potrebno počakati na jesen.

Sorodna vsebina