Festival 2020 Izpostavljeno 

Sanremo je predvsem Sanremo

Kar nekaj let je geslo Festivala “Perchè Sanremo è Sanremo” oz prevedeno “Ker Sanremo je Sanremo” bo kar držalo. Če gledamo to z vidika, da Sanremo (Festival) je Santremo (mesto) je ta trditev zelo na mestu. V tednu, ko poteka Festival je namreč celo mesto prepleteno z dogajanjem v gledališču Ariston. Celotno območje je zaprto za promet, kar nekaj odrov in lokacij dobesedno diha s festivalom in eno od glavnih prizorišč je dvorana Palafiori oz za to priložnost poimenovana “Casa Sanremo” (Hiša Sanremo), kjer je poskrbljeno za obiskovalce.

Kjer je Italija, tam je pizza, a kjer je (prava) pizza, tam je NAPOLI

Taka prireditev si vsekakor zasluži primerno kulinarično ponudbo, kar v takih priložnostih je zagotovo pizza. Ponudba restavracij in hrane v mestu je sicer v tem obdobju kar pestra, saj je poskrbljeno za vse okuse. Od dragih ribjih restavracij do hot dogov, hamburgerjev in kebaba. A glavna jed ostaja vsekakor pizza, katero pa  lahko naredijo samo dobri pizzopeki, le-te pa poznamo v glavnem mestu Campanije, Napoliju. Prav od tam prihaja ekipa Pizzerije “Sapori di Napoli”, ki v dvorani Casa Sanremo skrbi, da se vsi, ki smo službeno tu, ne rabimo skrbeti za prehrano. Niti ne rabimo omeniti: Pizze so kljub improvizirani kuhinji vrhunske…!!!

Zanimivo… Parkirišča so med Festivalom brezplačna

Sanremo je sicer kar odročno mesti, ki leži na skrajnem zahodu Ligurije, tik pred francosko mejo. Da bi načrtno prišel sem, je zelo malo verjetno. Večina obiskovalcev se mimoidočih in tokom leta ustavi tukaj zgolj, ker poznajo mesto zaradi Festivala. Tako, ko poteka festival in se število ljudi v mesti potroji, so na občini poskrbeli, da bi bilo čim manj nejevolje in bi jim obisk ostal v dobrem spominu. Med ukrepi, ki ji vsako leto sprejme občinski svet je tudi ta, da kar nekaj območij, ki so sicer med letom zaprte, odpre za promet in jih spremeni v prakirišča, katera so seveda BREZPLAČNA. Kdaj bomo doživeli kaj takega pri nas? Kdaj bodo v naprimer v piranski občini omogočili brezplačna parkiranja po občini v času kake odmevne prireditve v Avditoriju? Morda pa nekega dne bo…

Sorodna vsebina